DAVETLİ KONUŞMACILAR

PROF. DR. BURAK YILMAZ

2000 yılında diş hekimliği diplomasını ve 2007 yılında Protetik Diş Tedavisi alanında doktora derecesini almıştır. 2 yıllık özel muayenehane deneyiminin ardından, 2009 yılında Ohio Eyalet Üniversitesi Diş Hekimliği Koleji İmplant Kliniğinde tam zamanlı İmplant Protez Diş Tedavisi Bursu doktora sonrası programını tamamlamıştır. 2010 yılında Ohio Eyalet Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde Yardımcı Doçent unvanıyla tam zamanlı kadrolu öğretim üyesi olarak işe alınmıştır. Haziran 2014’te kadrolu olup ve Doçentliğe terfi etmiştir. 2019 yılında Profesör unvanına terfi etmiştir. Ohio State Üniversitesi’nde bulunduğu süre boyunca Diş Hekimliği Fakültesi’nde Restoratif Bilimler ve Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalı’nda eğitim ve araştırmalar yapmıştır. Eylül 2020’de Bern Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde Dijital Diş Teknolojileri Laboratuvarı Başkanı olmuştur. Ayrıca şu anda Ohio Eyalet Üniversitesi’nde Yardımcı Profesör olarak görev yapmaktadır. İmplant ve dijital diş hekimliğine özel bir ilgim var ve 250’den fazla orijinal araştırma çalışması ve klinik rapor yayınlamıştır. Rosenstiel ve ark.’nın “Çağdaş Sabit Protez Tedavisi” ders kitabının 5. ve 6. baskılarında İmplant Bölümü’nün ortak yazarıdır. Uzmanlık organizasyonlarındaki faaliyetlerim arasında Journal of Prosthodontics’te Yardımcı Editörlük, Journal of Prosthetic Dentistry ve Journal of Dentistry, Digital Dentistry Bölümü Yayın Kurulu Üyeliği yer almaktadır ve aynı zamanda Academy of Prosthetic Dentistry’de E-Posterler Komitesi Başkanı olarak görev yapmaktadır. Osseointegrasyon. Amerikan Sabit Protez Akademisi üyesidir.

PROF. DR. EKİM ONUR ORHAN

Prof. Dr E. O. Orhan 1983’te doğdu, Yükselik Koleji mezunudur. 2005’te Hacettepe Üniversitesi’nden Diş hekimi ünvanını ardından da 2011’de Endodonti bilim doktoru ünvanını Süleyman Demirel Üniversitesinden aldı. Finlandiya’da Oulu Üniversitesinde Kariyoloji, Endodontoloji ve Pediatrik Diş tedavisi anabilim dalında bulundu. Halen Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde Klinik Bilimler Bölüm Başkanlık ve Endodonti Anabilim Dalı Başkanlık idari görevlerini yürütmektedir. SpringerNature tarafından yayınlanan uluslararası yüksek etki değerli BMC Oral Health Dergisi’nde aktif olarak “Editor Kurulunda” görev yapmaktadır.

Uluslararası akademik danışmanlıkları (aktif)

VDW GmbH, Münih, Almanya,

BioMTA Company, Seul, Kore,

Euronda SPA, Vicenza, İtalya’nın eğitim ekiplerine üyedir.

Yerel akademik danışmanlıkları (aktif)

Translasyonel Tıp Araştırma ve Klinik Merkezi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi

Bilgisayar Destekli Teşhis ve Tedavi Uygulama ve Araştırma Merkezi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi

Patenti

“Katmanlama enstrümanı”Türk Patent No: 2021/016475  

Yayınları

Uluslararası endekslenen hakemli dergilerde 57 adet orijinal araştırma makalesi yayımlandı. Araştırma ilgi alanları Endodonti alanındaki sıvı ve katı malzemelerdir.

Ödülleri

2014 “En İyi Sunum Ödülü”, Viyana, Avusturya

2015 “En Iyi Poster 2. lik Ödülü”, Erciyes Üniversitesi

2021 “Yılın Tezi Ödülü” tez danışmanı, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörlüğü

2022 “Bilim Teşvik Ödülü”, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörlüğü

Bağlantıları

ORCID: https://orcid.org/0000-0002-8755-2558/print

ResearchGate: https://www.researchgate.net/profile/Ekim-Orhan

Linkedin: https://tr.linkedin.com/in/ekim-onur-orhan-18915188

PROF. DR. PINAR MERİÇ KANTAR

Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden 2005 yılında mezun olmuş ve aynı yıl Ege üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Periodontoloji A.D’da doktora eğitimine başlamıştır. 2011 yılında doktorasını tamamlamış ve “Yapışık dişeti genişliğini arttırmaya yönelik serbest dişeti grefti uygulamalarında farklı yöntemlerin boyutsal değişikliğe etkisinin değerlendirilmesi” başlıklı doktora tezi 2014 yılında Australian Dental Journal’da yayınlanmıştır. Sadece her yıl bir yayına verilen “Awards of excellence for papers published in the Australian Dental Journal” ödülünü almıştır. 2014 yılında tübitak desteği ile bir araştırma projesi kapsamında 2 ay süreli ile Zürih üniversitesinde bulunmuştur. Ulusal ve uluslararası degilerde periodontolojinin farklı konularında 50’den fazla bilimsel makalesi bulunmaktadır. Serbest diş hekimlerine yönelik olarak İmplant ve yumuşak doku cerrahisi ile ilgili seminerler ve kurslar vermektedir. 2017 yılında doçent ünvanını almış ve 2022 yılında profesör olarak atanmıştır. Halen Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Evli ve bir kız çocuğu annesidir.  

PROF. DR. SİBEL DİNÇER

Sibel Dincer Marmara Üniversitesi Diş hekimliği fakültesinden 2002 yılında mezun olduktan sonra , Yeditepe Üniversitesinde Protetik Diş Tedavisi Anabilim dalında master programı , University of Southern California(Los Angeles) ‘nde  ise “Orofasyal Pain and Oral Medicine” usmanlik programini tamamlamıştır. 2011 yılından beri  USC Herman Ostrow Dis Hekimligi fakultesinde öğretim üyesidir.

Behavioral Dentistry, Restorative Dentistry ve Biomedical Sciences alanlarinda dersler vermektedir.

American Dental Education Association ,American Academy of Orofacial Pain ,American Academy of oral Medicine,  International Association for the Study of Pain, American Headache Society’nin calışmalarını takip etmekte,  katılmakta ve desteklemektedir.

DR. ÖĞR. ÜYESİ DUYGU KILIÇ

Dr. Duygu KILIÇ 2003 yılında Hacettepe Üniversitesi’nden diş hekimi ünvanını alarak mezun olmuştur. 2006 yılında Erciyes Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Periodontoloji Anabilim Dalı’nda doktoraya başlamış, bu süreci 2011 yılında tamamlamıştır. 2011-2017 yılları arasında hocamız özelde bir poliklinikte ve kendi özel muaeyenehanesinde çalışmıştır. 2017 yılında Erciyes Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Periodontoloji Anabilim Dalı’nda Dr. Öğr. Üyesi olarak atanmıştır. Halen aynı anabilim dalında çalışmalarını sürdürmeye devam etmektedir.

DR. ALP ABİDİN ATEŞÇİ

Dr. Alp Abidin Ateşçi, Başkent Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinden 2014 yılında mezun olmuştur. Daha sonra 2014 yılında Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsünde Pedodonti Anabilim Dalında başladığı doktora eğitimini 2019 yılında tamamlamıştır. 2019 yılından beri özel sektörde çalışmakta olup 2021 yılından itibaren kendi özel kliniğinde çalışmaktadır. 2023 yılında Beykent Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Pedodonti Anabilim Dalında Doktor Öğretim Üyesi olarak görevine başlamış olup halen aktif olarak devam etmektedir. İlgi alanları, rejeneratif endodontik tedaviler, vital pulpa tedavileri, dental travmatoloji ve pediatrik zirkonyum kaplamalardır. Ulusal ve Uluslararası indekslerde yayınları mevcut olup; ulusal dergilerde hakemlik yapmıştır. Türk Pedodonti Derneği aktif üyesidir.

DR. CİHAN AYDOĞAN

1988 Yılında İstanbul’da doğmuştur. 2010 Yılında Yeditepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden Diş Hekimi olarak mezun olmuştur. 2015 Yılında Van Yüzüncü Yıl ve Gazi Üniversitesi ortak Ortodonti doktora programından mezun olmuştur. 2015 Yılında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ortodonti Anabilim Dalı’na Yardımcı Doçent Doktor olarak atanmıştır. 2019 Yılında akademik görevimden ayrılmıştır. Şu anda İstanbul Şişli Esentepe’de bulunan muayenehanesinde serbest hekim olarak çalışmaktadır. Dijital sistemler kullanarak yapılan lingual ortodonti ve şeffaf plaklarla ortodontik tedavilerle ilgilenmektedir.

DR. GÜLÇİN KILCI

1989 Merzifon doğumludur. İlköğretimini Amasya Suluova Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nda tamamlamıştır. 2007 yılında Çorum Fen Lisesi’nden mezun olup aynı yıl girdiği Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden 2013 yılında mezun olmuştur. 2013-2015 yılında Van Bahçesaray Devlet Hastanesi’nde, 2015-2016 yılları arasında Van Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde, 2016-2017 yılları arasında Balıkesir İvrindi Devlet Hastanesi’nde çalışmıştır. 2017-2021 yılları arasında Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız Diş ve Çene Radyolojisi Anabilim Dalı’nda eğitimini tamamlayıp Ağız Diş ve Çene Radyolojisi Uzmanı ünvanını almıştır. 2022 yılında Aydın Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde Görüntüleme Hizmetleri Birim Sorumlusu olarak göreve başlamıştır ve halen aynı kurumdaki görevine devam etmektedir. Oral Diagnoz ve Maksillofasiyal Radyoloji Derneği Üyeliği bulunmaktadır. SCI ve SCI-EXPANDED endekslerinde taranan uluslararası ve ulusal dergilerde yayınlanmış araştırmaları, bilimsel kongrelerde sunulmuş çalışmaları bulunmaktır. Başlıca ilgi alanları maksillofasiyal dokularda manyetik rezonans görüntüleme, oral patoloji ve diş hekimliğinde güncel yaklaşımlar adlı konulardır.